Thuiszorg in Leiden

Thuis voelt u zich het prettigst. Florence begrijpt dat als geen ander. Daarom bieden wij thuiszorg in Leiden.

Thuiszorg in Leiden

Verzorgenden en verpleegkundigen aan huis

Wanneer de dagelijkse zaken niet meer zo vanzelfsprekend zijn, kan het prettig zijn dat er een professionele verzorgende of verpleegkundige van Florence bij u thuis langskomt om u de juiste zorg te geven. Onze medewerkers helpen u bijvoorbeeld bij:
 

 • het aan- en uitkleden;
 • het douchen en wassen;
 • het naar bed gaan;
 • het zwachtelen en aantrekken van steunkousen;
 • het toedienen van injecties;
 • het verzorgen van een stoma;
 • het verzorgen van een wond;
 • het innemen van medicijnen;
 • het ondersteunen bij hoe u met een ziekte of handicap kunt omgaan;
 • het aanvragen van het gebruik van hulpmiddelen.

 

Kortom, onze thuiszorg biedt u een helpende hand, een luisterend oor én een kundig advies.

Gespecialiseerde teams voor thuiszorg op maat

Florence beschikt over diverse gespecialiseerde teams voor de thuiszorg. Daarmee kunt u rekenen op thuiszorg die past bij uw zorgvraag, bijvoorbeeld bij:

 • Dementieklachten: naarmate u ouder wordt, kan het voorkomen dat u de greep op het leven verliest. Merkt u ook dat u steeds vaker vergeet het gas uit te doen of dat u bekenden niet goed meer herkent? Dan zou het kunnen dat u te maken heeft met een lichte of zwaardere vorm van dementie. Om u goed te begeleiden biedt Florence specifieke zorg. We bieden huishoudelijke verzorging en persoonlijke verzorging bij u thuis. U kunt hierbij denken aan: het aanreiken van medicijnen, druppelen van uw ogen en wondverzorging. Wij kunnen uiteraard ook uw partner ondersteunen bij de zorg. 
 • Terminale zorg: ons team staat voor u klaar om te zorgen dat een periode van intensieve zorg tijdens de laatste levensfase naar uw wens wordt ingevuld. U heeft de regie in uw huis. Met onze ervaring geven wij u graag advies en regelen wij bijvoorbeeld ook hulpmiddelen of overleggen we met de huisarts of behandelend specialist. Onze teams bestaan zoveel mogelijk uit dezelfde zorgverleners. Een vertrouwd gezicht vinden wij belangrijk.

Kosten en vergoeding thuiszorg

 • Om gebruik te kunnen maken van de thuiszorg heeft u een indicatie nodig. Wanneer u thuis hulp nodig heeft bij de persoonlijke verzorging of de verpleging, dan wordt de indicatie gesteld door een verpleegkundige niveau 5. De zorg aan huis wordt betaald door de zorgverzekeraar.
 • Als u een verblijfsindicatie heeft vanuit het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg), worden de kosten betaald vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). U betaalt een inkomensafhankelijke eigen bijdrage, die wordt vastgesteld door het Centraal Administratie Kantoor (CAK). U kunt de eigen bijdrage berekenen op de website van het CAK. Als u een verblijfsindicatie vanuit het CIZ heeft, geeft u dit dan door. Onze verpleegkundige kan de zorg die u thuis nodig heeft, uit deze indicatie halen.

Zorg aanvragen

Voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden voor thuiszorg kunt u contact met ons opnemen via info@florence.nl of via 070 - 41 31 000. Graag maken wij dan met u een afspraak om in een persoonlijk gesprek over uw situatie te praten. Met elkaar kunnen we dan bekijken welke keuzemogelijkheden u heeft. 

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.